O čem je studium?

EDUpreneurship = (social) entrepreneurship + education

Vzdělávací program nabízející intenzivní zážitek z vlastního rozvoje kompetence k podnikavosti pro oblast vzdělávání formou zkušenostního učení a metod aktivního učení, které respektují specifika vzdělávání dospělých.

Oficiálně je program akreditován pod názvem: Entrepreneurship: podpora podnikavosti a společensky odpovědného jednání. V rámci něj však cílíme na podnikavost v oblasti vzdělávání, proto tedy edupreneurship. Celkem obsahuje 104 hodin přímé pedagogické podpory během nichž se účastník dozví základní znalosti z oblasti sociálního podnikání, řízení projektů a vedení týmů a získá základní orientaci v problematice řízení podniku a marketingu. Díky reflexi vlastního způsobu učení se a týmové práci na projektu s možností konzultace s mentory, získá účastník i náhled na způsob rozvoje kompetence k podnikavosti u druhých. Účastníci budou aplikovat získané znalosti v průběhu celého kurzu při zpracování vlastního projektu.

mu-47-of-94  edupreneurship-uvodni-foto-do-prihlasky  mu-53-of-94

Rozvoj kompetence k podnikavosti je založen na:

  • získání základních znalostí problematiky,
  • sdílení znalostí a zkušeností s ohledem na individuální/skupinové projekty
  • rozvoji dovedností k přípravě a obhajobě projektu společensky prospěšného podnikání nejen ve vzdělávání
  • rozvoji sebereflektivní kompetence a posilování odpovědnosti za vlastní učení
  • sebeřízeném učení
  • podpoře učení formou individuálních forem učení (mentoring, koučing, reflexe praxe)
  • podporování kritického myšlení
  • budování hodnot společensky prospěšného podnikání
  • posilování smyslu pro podnikavost

Studium se soustředí na tyto tři oblasti:

edupreneurship-model-velky

V rámci studia budou účastníci zpracovávat konkrétní úkoly spojené s vystavěním projektu dle zadaných kritérií – může jít o individuální nebo skupinový projekt. Ten bude průběžně prezentován konzultantům za účelem zpětné vazby a doporučení. Prezentace tohoto projektu v oblasti edupreneurshipu (podnikavosti ve vzdělávání) je jedním z kritérií pro úspěšné absolvování vzdělávacího programu.

Projekty budou vedeny způsobem, který odpovídá připravenosti pro přihlášení do nejrozsáhlejšího evropského akceleračního a vzdělávacího programu Social Impact Award, v oblasti společensky prospěšného podnikání v Evropě, i díky úzké spolupráci s Impact Hub Brno během celého vzdělávacího programu.

Jak můžou tyto projekty vypadat? Podívejte se zde.


Mám zájem se přihlásit


Kdo jsou lektoři?


Praktické informace o studiu